De therapie

Integratieve kindertherapie is een kortdurende therapie en duurt gemiddeld tussen de 5 á 15 sessies. Integratieve therapie is een overstijgende vorm van psychotherapie waarbij een kind centraal staat en een kind in zijn totaliteit word gezien. Er word gewerkt vanuit de kracht van een kind. Afhankelijk waar een kind behoefte aan heeft, op cognitief, sociaal, emotioneel, lichamelijk of spiritueel vlak word afgestemd met de therapie.

Ik begeleid kinderen zodat ze zelf tot een oplossing  komen.  Kinderen geven vaak zelf aan hoe zij geholpen willen worden en ik sluit daarop aan door therapie op maat te geven. Kinderen beschikken zelf over het vermogen om kleine en grote obstakels op te lossen in hun eigen wijze wereld.  Ik maak gebruik van verschillende hulpmiddelen om de klacht of hulpvraag helder te krijgen bijvoorbeeld met knutselen, tekenen, verhalen, spelvormen en imaginaties.

Therapiehond
Soof en Skye zijn 2 dalmatiers die heel vrolijk, energiek en lief zijn. Ze kunnen worden ingezet als co-therapeut/coach in de therapie indien dit wenselijk is. Uiteraard pas met toestemming van ouders en het kind zelf.
high five